Polyeten

Alveolit

Alveolit är en fysiskt tvärförnätad polyetencellplast med sluten cellstruktur. Alveolit tillverkas i tjocklekar från 0,25 mm och uppåt. Densitetsintervallet ligger mellan 25-250 kg/m3. Utöver tjockleks- och densitetsvariationer tillverkas Alveolit i många olika kvaliteter ex. svårantändllig, mjukgjord och med förbättrad vaakumformbarhet.

Alveolen

Alveolen är en fysiskt tvärförnätad polyetencellplast med sluten cellstruktur. Alveolen tillverkas i tjocklekar från 4 mm. Densitetsintervallet ligger mellan 28-167 kg/m3. Alveolen är närbesläktad med Alveolit. Utöver tjockleks och densitetsvariationer tillverkas Alveolen i många olika kvaliteter ex. svårantändlig och mjukgjord.

Alveolux

Alveolux är en kemiskt tvärförnätad polyetencellplast med sluten cellstruktur. Densitetsintervallet ligger mellan 100-330 kg/m3. Alveolux tillverkas i block. Alveolux har en mycket fin och jämn cellstruktur och passar utmärkt för bland annat thermoformning.

Ethafoam

Ethafoam är en icke tvärförnätad polyetencellplast. Ethafoam tillverkas i tjocklekar från 30- 100 mm. Densitetsintervallet ligger mellan 25-145 kg/m3. Materialet tillverkas i block. Kvaliteterna 180 och 220 tillverkas också i AS-utförande.

Plastazote

Plastazote är en tvärförnätad polyetencellplast med sluten cellstruktur. Plastazote tillverkas i tjocklekar från 30 mm och densitet från 30 kg/m3.

Stratocell

Stratocell är en icke tvärförnätad polyetencellplast med sluten cellstruktur. Stratocell tillverkas i tjocklekar från 10 mm. Materialet tillverkas i två densitetsklasser:
S 27,4 kg/m3 och E 22 kg/m3. Stratocell används i stor utsträckning som förpackningsmaterial, finns även i AS-utförande.

Trocellen

Trocellen är ett material som finns i två huvudvarianter. Dels som gjutna block och dels som extruderad rullvara. Materialen tillverkas i densiteterna varierar från ca 30 kg/m3 och uppåt.