Egenskaper

 
Homogen & Slitstark
Polyetencellplast är tåligt mot slitage. I flöden mellan underleverantör och förbrukare kan returemballage av PE-cellplast återanvändas under lång tid.
 
Färg & Struktur
Olika kvaliteter har olika struktur. Det finns allt från material med en mycket mjuk och behaglig yta till betydligt grövre kvaliteter. Det finns också möjligheter till olika färger även om vit, grå och svart är de vanligaste
 
God värmeisolering
De isolerande egenskaperna är goda och gör att PE-cellplast är mycket användbar i många applikationer, ofta i kombination med sin flexibilitet.
 
Densitet & Hårdhet
PE-cellplast tillverkas i allt från riktigt mjuka kvaliteter till mycket hårda. Det beror dels på olika volymvikter men även på materialets sammansättning och tillverkningsmetoder.
 
Lätt att böja & Komprimera
PE-cellplaster är mycket flexibla. De kan böjas, vridas och komprimeras utan att gå sönder eller deformeras.
 
Kemikaliersesistens
Polyetencellplast har mycket god kemisk beständighet. Det finns även material som uppfyller speciella kravstandarder för användning i marina miljöer där t.ex. oljeprodukter kan förekomma.
 
Temperaturtålighet
Materialet har god tålighet mot både värme och kyla, från -80 till +100 grader.
 
Stötdämpning
PE-cellplast har bra förmåga att absorbera kraft från slag och stötar. Med hjälp av produktkänslighet, fallhöjd och vikt kan en förpackning dimensioneras för att ge bästa prestanda. Energiabsorptionsförmågan är även viktig för t.ex. båtfendrar och islagsytor.