Sundolitt bygger fabrik i Enköping

100-års jubilerande Sundegruppen bygger ny fabrik i Enköping

Sundolitt ab etablerades i Vårgårda 1968, och är därmed den äldsta och mest erfarna EPS-tillverkaren i Sverige. De senaste åren har vår fabrik i Vårgårda haft en stark volymutveckling och nu investerar vi i ytterligare en fabrik för att utöka kapaciteten och stärka vår marknadsposition. Med den nya fabriken, som kommer att ligga i Stenvretens industriområde i Enköping, kommer vi ännu närmare våra kunder i östra och norra Sverige. Fabriken beräknas stå klar under 2018 och kommer att sysselsätta ca 10-15 personer.

- En etablering i Enköping innebär att vi säkrar en fortsatt hög leveranssäkerhet till våra kunder i hela Sverige samtidigt som vi minskar klimatpåverkan med kortare transporter säger Jan Johansson, vd för Sundolitt ab. 

Sundegruppen startades 1917 av Karl Sunde i Ålesund, Norge. Tillsammans med sin bror utvecklade de företaget som idag drivs av tredje och fjärde generationen Sunde. Med gruppens snart 19 fabriker i 6 olika länder och en omsättning på 2,1 miljarder SEK är Sundegrupen en  av de ledande tillverkarna av polystyrenbaserade produkter på den europeiska marknaden. Gruppen firar nu 100 år som företag. Att vi har kommit så långt är mycket tack vare deras oövervinnliga optimism och entusiastiska personal.

Karl-Johan Sunde, en av ägarna av Sundegruppen, framhåller att

- Sunde ser positivt på utvecklingen i Sverige, vi har en stark marknadsposition som vi kan utveckla vidare i och med den här investeringen.

Med den nya fabriken i Enköping förbättras servicenivån ytterligare och vi kommer närmare våra kunder. Sundegruppen ser positivt på utvecklingen i byggbranschen i stort och ser fram emot de kommande 100 åren.