Det tyngsta argumentet

...för att isolera med Sundolitt väger lätt. Mycket lätt.


När du bestämt dig för att isolera med Sundolitt så ska du jämföra med andra isolermaterial på marknaden. Då upptäcker Du att det finns viktiga skillnader och att Sundolitt är ett lätt val
 
sundolitt eps, enkel, lätt, cellplast, cellplaster
 
 
 
sundolitt eps, sundolitt xps, grundskiva, kantbalk, markisolering, tjälisolering, grundelement
 
 
 
 
sundolitt grundelement, f-element, l-element, i-element, u+ -element
 
 
sundolitt cellplast, lätt att jobba med
 
 
sundolitt cellplast, cellplaster, eps, xps
98% luft

Ännu har ingen kommit på någon bättre isolering än stillastående luft. Därför består Sundolitt av 98% ren luft och 2% cellplast (EPS expanderad polystyren). Luften "kapslas" in i små kulor av cellplast och står fullständigt stilla. Det är så nära naturens egen isoleringsmetod man kan komma.
 
 

Vindtätt

Sundolitt är ett material som både isolerar och skyddar mot vindanblåsning - på en och samma gång. Det ger ett komfortabelt inomhusklimat fritt från drag och kallras. För att ytterligare öka vindskyddet vid t ex yttre tilläggsisolering, finns Sundolitt med falsade tättslutande kanter.

Kli- och dammfritt
Till skillnad från många andra isoleringsmaterial är Sundolitt både hygieniskt och behagligt att jobba med. Materialets slutna struktur gör att det varken kliar eller dammar. Det är vänligt mot huden, så någon skyddsutrustning behövs inte. 
 
Fukt- och mögelsäkert
 
Sundolitt är oöverträffat när det gäller att hålla fukten borta. Materialet suger inte upp något vatten och behåller isoleringsförmågan även i fuktiga miljöer (som t ex vid husgrunder). Sundolitt transporterar effektivt ut fukt så att husets regelstomme hålls torr och varm.Lätt att jobba med
Sundolitt används enligt beprövade och kloka system, vilket gör det lätt för dig att isolera själv. Materialet är lätt och smidigt. Du behöver inga dyrbara specialverktyg. Tack vare att materialet både är stabilt och vindskyddande, minskas antalet arbetsmoment genom att använda Sundolitt. Den låga vikten gör det möjligt för dig att använda stora skivor för att minska antalet skarvar på stora ytor.
Sundolitt är oöverträffat när det gäller att hålla fukten borta. Materialet suger inte upp något vatten och behåller isoleringsförmågan även i fuktiga miljöer (som t ex vid husgrunder). Sundolitt transporterar effektivt ut fukt så att husets regelstomme hålls torr och varm.Lätt att jobba med Sundolitt används enligt beprövade och kloka system, vilket gör det lätt för dig att isolera själv. Materialet är lätt och smidigt. Du behöver inga dyrbara specialverktyg. Tack vare att materialet både är stabilt och vindskyddande, minskas antalet arbetsmoment genom att använda Sundolitt. Den låga vikten gör det möjligt för dig att använda stora skivor för att minska antalet skarvar på stora ytor.
Stabilt och tåligt
 
Formen på luftcellerna ger Sundolitt 10 gånger högre tryckhållfasthet än mineralull. Sundolitt är så stabilt så att man t o m bygger vägar, hus och broar på det! Den höga hållfastheten gör att du kan använda dig av enklare (och billigare) vägg-, golv- och takkonstruktioner. Dessutom behåller Sundolitt formen och sina goda egenskaper under hela sin livstid - materialet blir t o m starkare med åren.
Skonsamt för miljön

Sundolitt bidrar till bättre hushållning med naturresurser. Materialet är freonfritt och innehåller inga giftiga ämnen. Du hjälper också till att minska "växthuseffekten" (ca 80% av dagens koldioxidutsläpp kommer från förbränning av fossila bränslen). För varje liter olja som går åt för att tillverka Sundolitt, sparas ca 200 liter olja under materialets livstid. Och Sundolitts låga vikt bidrar till att transporterna blir mindre energikrävande. Materialet är återvinningsbart för att inte hamna på "sopberget" efter sin livstid.